image_intro_alt

Spotkanie powyborcze kandydatów do Rady Miasta Nowego Sącza i Sejmiku Wojewódzkiego rekomendowanych przez Koło nr 5 SLD w Nowym Sączu.

Note Kopia

SZANOWNE KOLEŻANKI I KOLEDZY Koła nr 5 SLD Nowy Sącz!

Pragnę Was poinformować, iż w dniu 29 października 2018 roku odbyło się spotkanie kandydatów ubiegających się w wyborach samorządowych do Rady Miasta i Sejmiku Wojewódzkiego z ramienia Koła nr 5 SLD w Nowym Sączu. W spotkaniu uczestniczyło 18 osób /na 20 kandydatów/, nieobecność 2 osób została usprawiedliwiona.

W trakcie spotkania podziękowano Kandydatom za udział w wyborach i zaangażowanie, omówiono uzyskane wyniki głosowania. W dyskusji dokonano analizy uzyskanych głosów i stwierdzono, iż powstałe w marcu br.   Koło nr 5 ma potencjał wyborczy. Można przyjąć, iż elektorat lewicowy na terenie Nowego Sącza może liczyć ok. 1500 głosów. Elektorat ten może być trzecią siłą polityczną. Omówiono przebieg kampanii wyborczej stwierdzając, iż była ona niewystarczająca, zwłaszcza w odniesieniu do naszego Kandydata na Prezydenta Miasta Rafała Skąpskiego. Wynikało to z braku dobrej organizacji pracy sztabu wyborczego, jak również braku środków finansowych. Należy podkreślić to, że Kandydaci sami sfinansowali druk materiałów wyborczych.

Omówiono też udział w wyborach członków Rady Powiatowej SLD, gdzie szczególne zaangażowanie wykazał Radosław Dunst, który załatwiał sprawy związane z rejestracją Komitetu i organizacją materiałów wyborczych. Bez jego zaangażowania mogłoby nie dojść do rejestracji Komitetu Wyborczego SLD w Nowym Sączu. Zebrani wyrazili Radkowi Dunstowi podziękowanie. Należy też wspomnieć o zaangażowaniu Piotra Tekieli w organizację i przygotowanie spisu osób – kandydatów na członków Komisji Wyborczych, a szczególne podziękowania należą się Marcie Zubrzyckiej, Stanisławowi Ślęzakowi za wielokrotny udział przy stoliku wyborczym na ul. Jagiellońskiej w promocji naszego Kandydata na Prezydenta Rafała Skąpskiego.

W trakcie dyskusji przyjęto też wstępnie propozycje programowe dalszego rozwoju Koła nr 5, do którego chęć wstąpienia zadeklarowało już 7 kolejnych osób. Uznano, że szczególny nacisk należy położyć na utworzenie młodzieżówki SLD. Postanowiono, iż zostanie opracowany plan działań zmierzający do przygotowania się na przyszłoroczne wybory do Europarlamentu i Sejmu.

Spotkanie odbyło się w miłej atmosferze przy kawie i ciastkach, a wszyscy Kandydaci wyrazili chęć dalszej współpracy i zaangażowania w działalność Koła nr 5 SLD w Nowym Sączu.

Przewodniczący Koła nr 5 SLD

Tadeusz Huryn

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!
W związku z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 o ochronie danych, wyrażam zgodę na gromadzenie, przetwarzanie oraz wykorzystywanie przez Sojusz Lewicy Demokratycznej przekazanych przeze mnie danych osobowych w celach informacyjnych i promocyjnych związanych z działalnością SLD, w celach administracyjnych na użytek newslettera, w szczególności wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną newslettera oraz informacji o przedsięwzięciach organizowanych lub współorganizowanych przez Sojusz Lewicy Demokratycznej, a także informacji o bieżących wydarzeniach politycznych. Czytaj dalej...

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…